Acasă » Politica » Primarul Oprescu isi prezinta bilantul: „Prea mult timp Bucurestiul a stat pe loc, iar acum, ca a inceput sa se dezvolte, nu trebuie sa se opreasca! Are nevoie de normalitate si stabilitate!”

Primarul Oprescu isi prezinta bilantul: „Prea mult timp Bucurestiul a stat pe loc, iar acum, ca a inceput sa se dezvolte, nu trebuie sa se opreasca! Are nevoie de normalitate si stabilitate!”

De: Cancan 05/04/2012 | 00:00
Primarul Oprescu isi prezinta bilantul: Prea mult timp Bucurestiul a stat pe loc, iar acum, ca a inceput sa se dezvolte, nu trebuie sa se opreasca! Are nevoie de normalitate si stabilitate!

Primarul general Sorin Oprescu a facut un bilant al celor patru ani de mandat. Edilul Capitalei a tinut sa precizeze ca "singura mea politica a fost a cetateanului si a orasului", asa cum a promis inca de la inceput.

Sorin Oprescu a vorbit despre investitiile care s-au facut in spitale, crese, adaposturi si locuinte sociale, precum si in spalatoriile sociale.

„Bucurestiul are de recuperat multi ani in care a fost prizonier in capcana incompetentei, indolentei, lacomiei, si a unui tip de gandire pe termen scurt, mediocru si mercantil. Dictatura politica, in detrimentul interesului public a sufocat prea multi ani, grav si distructiv, dezvoltarea si modernizarea orasului. Am afirmat intotdeauna si este crezul meu ca elementul esential al unei bune administratii, corecte si in interesul cetatenilor, este ca aceasta sa nu aiba culoare politica. Inca de la preluarea mandatului, am promis bucurestenilor ca voi face administratie si ca singura mea politica va fi a cetateanului si a orasului”, a declarat primarul general in cadrul conferintei de presa.

„Prea mult timp acest oras a stat pe loc, iar acum, cand a inceput sa se dezvolte si sa se modernizeze, nu trebuie sa ne oprim! Proiectele trebuie continuate. Bucurestiul are nevoie de normalitate si de stabilitate. Oamenii sunt satui de scandaluri, de politicienii care doar promit, se cearta si nu realizeaza mare lucru. Cetatenii vor fapte, vor realizari. Cu vointa, cu tact si perseverenta, fara scandal, prin dialog si consultare, bazandu-ma pe „cuvantul” si munca specialistilor, cu acordul si sprijinul locuitorilor acestui oras, am demonstrat ca Se poate!”, a explicat Oprescu.

„Este extrem de important ca Bucurestiul, pe perioada de criza, si-a mentinut in parametrii de echilibru cresterea economica, dezvoltarea si protectia sociala. Se poate deci, sa se sustina si investitiile noi, dar sa fie protejata si populatia, mai ales cea care are mai multa nevoie. Bucurestiul ca prim oras al acestei tari poate sa fie motorul si forta procesului de transformare a Romaniei in ceea ce trebuie sa fie – o tara puternica, dezvoltata, care sa conteze cu adevarat in randul tarilor civilizate ale lumii”, a mai punctat Oprescu.

Sorin Oprescu a tinut sa le multumeasca persoanelor cu care a colaborat in cei patru ani de mandat. „Respect celor care au venit langa mine si m-au ajutat, indiferent de culoarea politica. Tot ce s-a facut nu este meritul lui Oprescu, e al tuturor care au venit langa noi si ne-au ajutat: consilieri, colegi. Un oras puternic se construieste cu oameni puternici!”, a spus primarul general al Capitalei.

Oprescu a punctat, in cadrul bilantului, problema sanatatii, principala sa preocupare in timpul mandatului de primar. „Dupa o viata inchinata salvarii oamenilor, functia de Primar General al Bucurestiului nu m-a indepartat de crezul meu, ci mi-a permis sa fac si mai mult. In 2009, am infiintat Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si am preluat in directa administrare 19 spitale. La o prima evaluare, institutiile nou intrate in subordinea Municipalitatii erau pline de datorii, subfinantate, cu instrumentar invechit, mult sub standardele necesare practicarii unui act medical decent. Am preluat cheltuielile de baza, cele de intretinere a unitatilor sanitare astfel incat bugetul spitalelor, degrevat de aceste costuri, a putut fi utilizat rational si judicios pentru achizitia de medicamente, consumabile si cresterea calitativa a actului medical. Rezultatele eforturilor se vad astazi cu ochiul liber. A inceput un amplu proces de reparare a cladirilor, a spatiilor adiacente si de reabilitare si modernizare a spatiilor medicale si de spitalizare, precum si de echipare si dotare cu instrumentar si aparatura de inalta performanta”, a explicat primarul general.

Referitor la reabilitarea sistemului rutier din Bucuresti, Oprescu a precizat: „Capitala se dezvolta. Nu o spun eu, ci statisticile. Numarul masinilor care circula pe strazile orasului creste in fiecare zi si este de 10-12 ori mai mare decat acum 20 de ani. De aceea traficul rutier a devenit o tema nelipsita de dezbatere cu specialistii. Ne-am asumat cu totii ca Bucurestiul este subdimensionat. De la momentul la care cei care conduceau acest oras au acceptat planul de modernizare a infrastructurii rutiere. Toate analizele si expertizele efectuate indica faptul ca, daca nu se actioneaza energic, cu implementarea de proiecte si masuri de dezvoltare clare, congestia traficului in Bucuresti va atinge un grad din ce in ce mai ridicat intre anii 2013 – 2027, riscand blocarea retelei principale de strazi a Bucurestiului. Constienti de aceasta realitate, am intervenit pe mai multe directii. In ultimii 4 ani, s-au reabilitat 90 de strazi, respectiv peste 787.000 mp de carosabil si 329.754 mp de trotuare. Este vorba despre artere care nu au mai intrat in reparatii de 15-20 de ani. Alte 204 strazi sunt incluse in programele de intretinere multianuala”.

Primarul general s-a oprit si la problematica educatiei. „Ca parinte, ca profesor, ca primar imi doresc ca scolile in care invata copiii nostri sa dispuna de cele mai bune conditii. Reabilitarea infrastructurii educationale din Bucuresti, care viza 102 scoli, a devenit initial cosmarul meu, din cauza numeroaselor probleme cu care m-am confruntat. Cand am preluat mandatul, programul era blocat. Erau finalizate doar doua scoli. Multe dintre unitatile incluse in proiect nu beneficiasera de nicio renovare din anii 1960. Numeroase scoli nu puteau obtine avize de functionare, iar altele necesitau lucrari urgente de consolidare. Am trecut imediat la rezolvarea cauzelor blocajelor: am reevaluat proiectele tehnice, am obtinut autorizatie de constructie, am conservat scolile cu deteriorari grave, am reajustat indicatorii initiali aprobati, s-au facut expertize tehnice, proiecte de consolidare a structurilor de rezistenta, de termoizolare a cladirilor”, a punctat Oprescu.

Primarul Oprescu a vorbit si despre marile obiective de interes national: Stadionul Arena Nationala, Reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate Bucuresti, conservarea si extinderea spatiului verde si „inima orasului” – Centrul Vechi. „In trei ani am reusit sa ridicam o Arena ce rivalizeaza cu marile stadioane din Europa. Finalizarea stadionului (in august 2011) a reprezentat miza intrarii tarii noastre in circuitul competitiilor organizate la nivel international si a adus un plus de imagine Capitalei si Romaniei. Este unul dintre putinele stadioane din Europa realizat la standard ELITE ceea ce inseamna o recunoastere a Bucurestiului de catre UEFA ca punct important pe harta celor mai moderne si reprezentative locatii de organizare a unor competitii internationale, de inalt nivel”, a explicat el.

Primarul Oprescu, bilant dupa patru ani de mandat! Pasajul Basarab, cea mai complexa lucrare de infrastructura din ultimii 20 de ani din Capitala

Primarul Oprescu, despre Arena Nationala: „La inceputul mandatului, acolo era doar o groapa. In trei ani am reusit sa ridicam o Arena ce rivalizeaza cu marile stadioane din Europa!”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Ce a pățit un polițist din Germania, după ce a numit „ȚIGANI” un grup de moldoveni
Ce a pățit un polițist din Germania, după ce a numit „ȚIGANI” un grup de...
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii...
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba...
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Furtunile și vijeliile se extind în jumătate de țară, un nou cod galben emis de meteorologi. Avertizare de inundații în trei județe
Furtunile și vijeliile se extind în jumătate de țară, un nou cod galben emis de...
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Ce s-a întâmplat cu fiica Oanei Roman în miez de noapte. Vedeta a mers de urgență la spital: „Isa acuza dureri...”
Ce s-a întâmplat cu fiica Oanei Roman în miez de noapte. Vedeta a mers de...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”
Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire?...
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am...
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a fost înlocuită, iar procesul se va relua de la zero
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici în ziua de azi nu-și mai aduce aminte...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Ne ÎNCURCĂ sau ne AJUTĂ? Nouă funcție Android va conduce utilizatorii înapoi în aplicațiile instalate
Ne ÎNCURCĂ sau ne AJUTĂ? Nouă funcție Android va conduce utilizatorii înapoi în aplicațiile instalate
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Cum arată acum Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. S-a afișat într-o ipostază rară pe Instagram
Cum arată acum Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. S-a afișat într-o ipostază...
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari și frumoși dacă faci acest lucru
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari...
Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de angajați
Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de...
Ungurii devin stăpâni în Europa. Susținerea este totală pentru Viktor Orban
Ungurii devin stăpâni în Europa. Susținerea este totală pentru Viktor Orban
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți...
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Iohannis, despre bătaia din Parlament: „Avem evenimente nedorite, din păcate, Made in Romania, este incalificabil
Iohannis, despre bătaia din Parlament: „Avem evenimente nedorite, din păcate, Made in Romania, este incalificabil"
Serviciu militar obligatoriu de 6 luni. Lege pentru tinerii între 18 și 26 de ani
Serviciu militar obligatoriu de 6 luni. Lege pentru tinerii între 18 și 26 de ani
Splendoarea de care puțini români știu. Locul care te transpune într-o altă lume
Splendoarea de care puțini români știu. Locul care te transpune într-o altă lume
Câte clase și ce STUDII are TJ Miles, de fapt. Adevărul despre „canadianul” de la Survivor All Stars
Câte clase și ce STUDII are TJ Miles, de fapt. Adevărul despre „canadianul” de la...
Florin Răducioiu a spus totul despre iubita cu 10 ani mai tânără. Data la care va avea loc nunta: Îi place ei această zi!
Florin Răducioiu a spus totul despre iubita cu 10 ani mai tânără. Data la care...
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41 de ani nu mai iese din ținutele mulate
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale:
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
Mădălin Ionescu, cu ochii în lacrimi. Este devastat după ce și-a pierdut o ființă dragă
Mădălin Ionescu, cu ochii în lacrimi. Este devastat după ce și-a pierdut o ființă dragă
Zodiile care termină luna mai în forță. Vești de senzație pentru Tauri și Fecioare
Zodiile care termină luna mai în forță. Vești de senzație pentru Tauri și Fecioare
Animalul care mănâncă șerpi veninoși și poate ucide chiar și un leu. Oamenii ar trebui să păstreze distanța față de el
Animalul care mănâncă șerpi veninoși și poate ucide chiar și un leu. Oamenii ar trebui...
×